Vader van tennisser drogeert

De Franse politie heeft de vader van twee tennistalenten gearresteerd die de tegenstanders van zijn zoon zou hebben gedrogeerd. Justitie beschuldigt de man ervan dat hij de opponenten van de 15-jarige jongen het middel Temesta zou hebben toegediend. Temesta wekt slaap op.

Vorige maand overleed een 25-jarige tennisser toen hij na een tenniswedstrijd een verkeersongeluk kreeg. Bij een autopsie werden sporen van het middel Temesta aangetroffen, waarop de Franse politie een onderzoek begon. Dat leidde naar de verdachte, die inmiddels is aangeklaagd voor het veroorzaken van de dood van de tennisser.

,,We proberen uit te vinden hoe lang de verdachte hier al mee bezig is geweest'', aldus een woordvoerster van de politie. ,,Het gaat nog enkele maanden duren, voor we dat onderzoek hebben afgerond.''

De verdachte man heeft ook nog een 12-jarige dochter, die in het Franse tennis als talent wordt beschouwd. De jonge speelster deed de afgelopen maanden mee aan jeugdtoernooien in onder meer Duitsland, Canada en de Verenigde Staten.