Politie wil af van gevonden voorwerpen

De politie Midden- en West-Brabant wil het beheer van gevonden voorwerpen beëindigen. Ze vindt dat de gemeenten die taak moeten overnemen.

Een werkgroep in de regio, die onder leiding staat van burgemeester Johan Stekelenburg van Tilburg, zal zich dit najaar over het voorstel van de politie buigen.

Wettelijk gezien is het beheer van gevonden voorwerpen een taak van de gemeenten, aldus woordvoerder S. Worm van de politie, ,,maar die vragen ons dat werk op ons te nemen. Het kost veel administratie, dus tijd en inspanning. En die heeft de politie niet''. De woordvoerder zegt dat mensen gevonden goederen nog wel bij een van de dertig regionale politiebureaus mogen inleveren, maar dat de goederen daarna naar de gemeenten gaan, waar ze kunnen worden opgehaald. De gemeenten hebben de politie gevraagd te berekenen hoeveel het beheer kost.

Binnengebrachte sleutelbossen die niet worden opgehaald, worden na een tijdje vernietigd. Gevonden fietsen gaan in de verkoop.