Hitte: China sluit fabriek

China sluit 830 vuurwerkfabrieken in de noordelijke provincie Jiangxi uit angst dat de hoge zomerse temperaturen in het land explosies veroorzaken. Dat heeft het Chinese staatspersbureau Xinhua vandaag bekendgemaakt.

Ook kleinere fabrieken die sigarettenaanstekers produceren zijn gesloten. Vorige week explodeerde, volgens China als gevolg van het hete weer, een fabriek in de noordelijke provincie Hebei. Daarbij kwamen 29 mensen om het leven en raakten meer dan honderd Chinezen gewond. Direct daarop werden al enkele vuurwerkfabrieken in Hebei gesloten. Deze fabrieken mogen pas weer open na strenge veiligheidscontroles.

Over de 830 fabrieken in het zuiden is niet bekend gemaakt wanneer ze weer open gaan. Jiangxi is het zwaartepunt van China's vuurwerkproductie. Er werken honderdduizenden Chinezen. (AP, Xinhua News Agency)