Familie Trintignant eist zwaardere straf

De advocaat van de familie van de vorige week overleden actrice Marie Trintignant wil dat de hoofdaanklacht tegen haar vriend, zanger Bertrand Cantat, wordt veranderd van zware mishandeling in doodslag. Voor doodslag kan Cantat in Litouwen worden veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf tot vijftien jaar. De Litouwse justitie zal deze week reageren.

Cantat, die in een ziekenhuis in Vilnius wordt verpleegd, is pas maandag door zijn advocaat op de hoogte gebracht van het overlijden van zijn vriendin. Marie Trintignant (41) werd donderdag naar Frankrijk vervoerd waar ze vrijdagochtend overleed aan de gevolgen van een geweldadig meningsverschil met Cantat. Ze waren in Litouwen voor de opnamen van een film over de schrijfster Colette. Trintignant raakte in coma na een gevecht in hun hotelkamer op 27 juli. Sectie op haar lichaam wees uit dat hoofdwonden de doodsoorzaak waren.

Volgens Cantats advocaat was de 39-jarige zanger van de rockgroep Noir Désir geschokt door het nieuws van de dood van zijn vriendin. De advocaat zei dat hij het zijn cliënt niet eerder had kunnen vertellen, omdat de zanger zeer depressief is en voortdurend spreekt over zelfmoord. Maandag ging het iets beter met hem.

Marie Trintignant wordt morgen in Parijs begraven. Het onderzoek naar de oorzaak van haar dood gaat verder. De Franse politie heeft verzocht in Litouwen onderzoek te mogen verrichten, zo bevestigde de Litouwse minister van Justitie. Cantat mag in ieder geval tot 14 augustus in voorarrest worden gehouden.