Aanpassing luchtapparatuur

Het Zweedse bedrijf Interspiro heeft de wereldwijde standaard voor luchtapparatuur voor brandweermannen bijgesteld. Interspiro heeft hiertoe besloten na bevindingen bij haperende apparatuur van de Groningse brandweer. Dat heeft woordvoerder S. Klaassens van de Groningse brandweer vandaag bekendgemaakt. Eind maart bleek tijdens oefeningen van de brandweer in Groningen dat de apparatuur defecten vertoonde. De luchttoevoer van twee ademhalingsautomaten – de mondstukken waardoor de brandweerlieden hun luchttoevoer regelen – stokte sporadisch. Na uitgebreid onderzoek bleken twee onderdelen van de ademhalingsautomaten te grote afwijkingen te vertonen, waardoor de luchttoevoer inderdaad regelmatig kon stokken. Naar aanleiding van deze bevindingen heeft Interspiro de wereldwijde normering voor de apparaten bijgesteld.