Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

Twee vandaag. Reportage over Iran waar inmiddels al meerdere demonstraties van studenten zijn geweest tegen het zittende regime. Grote vraag is in hoeverre de VS bij deze demonstraties betrokken zijn. Richard Perle, adviseur van president Bush, roept op tot een revolutie. Ned.2, 18.20-18.43u.

Maandag Prinsjesdag. Onder meer een gesprek met Joyce Roodnat, chef kunst van NRC Handelsblad, over haar roman 't Is zo weer nacht, film, sport en schoonheid. Ook correspondente in Jakarta Step Vaessen is er. Verder een reportage uit het Betuwse Arkel over de vrouw die het fiets- en voetgangerspontje over de Linge regelt. Ned.3, 20.22-22.00u.

Netwerk. In de serie over water een reportage over scholen in Urk en een school in Bolivia die aan een videoproject werken. Zo is er aandacht voor de overvloed aan water voor kinderen in Urk en het tekort aan water voor de Boliviaanse kinderen. Ned.1, 20.30-21.02u.

Nova. N.a.v. het overlijden van schrijfduizendpoot Willem Wilmink o.m. reacties van artiesten voor wie hij teksten heeft geschreven. Ned.3, 22.20-22.50u.

DOCUMENTAIRE

De fascinaties van Boudewijn Büch. In de herhaling van de serie met Boudewijn Büch vanavond de tocht naar het graf van R.L. Stevenson, de schrijver van Schateiland en een gedicht van Neeltje Maria Min. Ook ontmoet hij zijn vakgenoot Redmond O'Hanlon. Ned.3, 19.40-20.22u.

De mensen van de Bazaar. Eerste aflevering van een vierdelige serie over mensen die op de Beverwijkse Bazaar werken. Hoe gaan ze met elkaar om, hoe houden ze hun winkel draaiende en wat maken zij mee. Ned.1, 22.28-22.58u.

Document: Wij Oranje. Vierde deel in een herhaalde serie over de Oranjes gaat in op hun macht en invloed. Met o.a. oud-politicus Henk Vonhoff, schrijfster Nelleke Noordervliet en oud-minister Sorgdrager. Ned.1, 22.58-23.55u.