Henin opnieuw beste in finale tegen Clijsters

De Belgische tennisster Justine Henin-Hardenne heeft gisteren het toernooi van San Diego op haar naam gebracht. In de finale won ze met 3-6, 6-2 en 6-3 van haar landgenote Kim Clijsters.

Henin en Clijsters stonden dit jaar drie keer eerder tegenover elkaar in de finale van een tennistoernooi. Alleen in de eindstrijd van Rosmalen pakte Clijsters in juni de zege nadat Henin met een handblessure de partij had moeten staken. In dezelfde maand had Clijsters in de finale van Roland garros een pijnlijke nederlaag geleden tegen de huidige nummer drie van de wereldranglijst.

De komende weken zullen Clijsters en Henin ook gaan strijden om de toppositie van de ranglijst nu Serena Williams na een knieoperatie zes tot acht weken uit de roulatie zal zijn. Daardoor zal het jongste Williams-zusje haar titel op de US Open niet kunnen verdedigen. Serena Williams zou al jaren last hebben gehad van haar linkerknie, maar tot voor kort konden de problemen verholpen worden door medicatie. Na haar gewonnen finale op Wimbledon tegen Venus Williams is Serena Williams niet meer in actie geweest.

De Argentijnse tennisser Guillermo Coria heeft in het Poolse Sopot zijn derde eindzege op rij gehaald. In de finale won hij met 7-5 en 6-1 van de Spanjaard David Ferrer. Coria schreef de afgelopen weken ook al de toernooien van Stuttgart en Kitzbühel op zijn naam. Hij trad hiermee in de voetsporen van Thomas Muster die in 1996 drie zeges achter elkaar haalde.

Wayne Ferreira heeft gisteren het tennistoernooi van Los Angeles gewonnen. De Zuid-Afrikaan was in drie sets te sterk voor de Australiër Lleyton Hewitt (6-3, 4-6 en 7-5). De 31-jarige Ferreira moest in de tiende game van de derde set drie matchpoints wegwerken voor hij zijn vijftiende toernooizege bij kon laten schrijven. Voor Hewitt was het toernooi in Los Angeles zijn eerste optreden sinds het verlies in de eerste ronde van Wimbledon, afgelopen maand.

De Nederlander Sjeng Schalken is er gisteren niet in geslaagd met zijn Australische dubbelpartner Joshua Eagle het tennistoernooi van Los Angeles te winnen. In de finale was het Amerikaanse koppel Gambill/Parrott net even sterker: 6-4, 3-6 en 7-5.