Ex-Ajacied even terug in Arena

Ajax won gisteren het eigen Amsterdam Tournament. In de laatste wedstrijd versloeg de thuisploeg Inter met 3-0. Bij de Italianen speelde ex-Ajacied Andy van der Meyde mee. De geboren Arnhemmer speelde bij vlagen sterk in oefenduels, maar moest wennen aan het leven in Italië. Toch is hij positief over zijn toekomst bij Inter.

In de laatste minuut verspeelden jullie de eindzege. Teleurstellend?

Andy van der Meyde: ,,Ach, het winnen van het Amsterdam Tournament is leuk, maar geen noodzaak. Het gaat er toch om dat er op automatismen getraind wordt en de spelers aan elkaar wennen. Na onze ruime 3-0 zege op Galatasaray had het er alle schijn van dat we het toernooi zouden winnen. Maar ik zal er geen traan om laten. Ik heb me wel vermaakt in de Arena, ook omdat de Ajax-supporters klapten voor me.''

Hoe zijn de eerste weken bij Internazionale bevallen?

,,Vrij goed, al moet ik nog aan veel dingen wennen. De lange trainingskampen zijn nieuw voor me, maar ook de taal en de opbouw van de trainingen. Bij Inter wordt lang getraind, maar aan het begin van zo'n sessie zitten we voornamelijk een beetje te klooien. Privé vermaak ik me prima. Ik bewoon een prachtig huis en kijk er naar uit om daar met mijn gezin in te leven.''

Je trainer Cúper laat je voornamelijk aan de linkerkant spelen. Is dat niet lastig voor je, omdat je van nature een rechterspits bent?

,,Cúper vindt dat ik voor extra dreiging zorg als ik vanaf links naar binnen trek. Dan kan ik met rechts op doel schieten of een verrassende steekbal geven. Bij Ajax heb ik ook weleens op links gespeeld. Tegen AS Roma in de Champions League scoorde ik toch een belangrijk doelpunt vanuit die positie. Ofschoon ik een lichte voorkeur heb voor de rechterkant, maakt het me niet zoveel uit waar ik speel. Inter beschikt over zoveel goede voetballers, dan mag je al blij zijn áls je speelt.''