Böhler nieuwe advocaat Margarita

Prinses Margarita heeft Britta Böhler en Victor Koppe aangezocht als haar nieuwe advocaten in haar zaak tegen de Staat der Nederlanden en het Koninklijk Huis.

Dat heeft het advocatenkantoor van Böhler dit weekend bevestigd. Inhoudelijk willen de advocaten niet op de zaak ingaan. Vorige maand kondigden de advocaten Peter Nicolaï en Jurjen Pen aan in deze zaak niet langer voor Margarita's echtgenote Edwin de Roy van Zuydewijn te willen werken. Later werd duidelijk dat prinses Margarita in dat conflict de zijde van haar man koos. Prinses Margarita en haar man beweren door de Nederlandse overheid zakelijk en privé stelselmatig te zijn tegengewerkt.

Advocaat Frits Kemp zal het paar ook niet langer bijstaan in de zaken tegen de overheid. Wel blijft hij naar eigen zeggen Margarita's advocaat in de zaak tegen de zakenbank MeesPierson die volgens prinses Margarita zonder haar toestemming 100.000 dollar heeft overgemaakt naar de rekening van haar vader. Margarita verloor in juni een kort geding dat zij over deze kwestie aanspande, maar Kemp bereidt een bodemprocedure voor.

Het kantoor van Böhler en Koppe kreeg afgelopen jaar grote bekendheid doordat zij optraden als verdedigers van Volkert van der G., die zowel bij de rechtbank als bij het Hof een gevangenisstraf van 18 jaar kreeg opgelegd voor de moord op Pim Fortuyn.

Met succes verdedigden advocaten van het kantoor recent ook vermeende moslim-terroristen. Het is niet voor het eerst dat het kantoor zich bezighoudt met zaken rond de monarchie. Böhler stond oud-ambassadeur Mourik bij in diens poging Jorge Zorreguieta, de vader van prinses Máxima, vervolgd te krijgen wegens zijn rol in de Argentijnse junta. Ook verdedigde het advocatenkantoor diverse personen die van majesteitsschennis werden verdacht.