Werkgelegenheid VS valt tegen, Wall Street lager

Tegenvallende cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt hebben de koersen op Wall Street gisteren continu onder druk gezet. De beeldbepalende Dow-Jonesindex sloot 0,9 procent lager op 9.153,97 punten. De verliezen werden beperkt doordat de bedrijvigheid in de verwerkende industrie in juli voor het eerst in vijf maanden is toegenomen. De werkloosheid in de Verenigde Staten is in juli weliswaar verminderd tot 6,2 procent, maar ook het aantal arbeidsplaatsen daalde. Er verdwenen, de landbouw niet meegerekend, 44.000 banen. Analisten hadden juist gerekend op een groei van het aantal arbeidsplaatsen met 13.000. Ook de technologie-index van de schermenbeurs Nasdaq sloot de week met verlies af. De Nasdaq-index sloot 1,1 procent lager op 1.715,59 punten.