Meisje (14) uit Oss in Italië vermist

De 14-jarige Lucila Wellens uit Oss wordt sinds afgelopen dinsdag vermist in het Italiaanse Toscane. De Italiaanse politie heeft een onderzoek ingesteld, aldus een politiewoordvoerder in de stad Lucca gisteren. Het signalement van het meisje, dat oorspronkelijk afkomstig is uit Colombia, is verspreid via Interpol. De Italiaanse politie heeft ook een foto vrijgegeven.

Lucila was met haar ouders op vakantie in Gramolazzo, nabij de stad Lucca. Dinsdag bezocht het gezin de kerk San Michele in Lucca. Daar verwijderde Lucila zich van haar ouders. Sindsdien is niets meer van haar vernomen. De Italiaanse politie sluit om niet nader bekendgemaakte redenen ontvoering uit, maar alle andere scenario's staan open.

Het gezin Wellens hield er dinsdag nog rekening mee dat Lucila mogelijk zou zijn teruggereisd naar de Franse Alpen, waar het gezin vorige week ten zuiden van Genève kampeerde. Het meisje had daar een Frans vakantievriendje. De ouders maakten daar bezwaar tegen, omdat de vriend tien jaar ouder was. Aangezien ook Lucila's dagboek en enkele wegenkaarten ontbraken, dachten de ouders eerst aan een vrijwillig vertrek.

,,Maar het dagboek en de kaarten hebben we teruggevonden'', zegt vader Wim Wellens. ,,Niets wijst erop dat ze is weggelopen. Ze is dinsdag niet terug geweest op de camping en er ontbreekt niets van haar spullen. Ze heeft lenzen en is ongesteld en heeft ook daarvoor niets bij zich.'' Lucila had ongeveer achttien euro op zak en geen identiteitspapieren.

De familie Wellens gelooft daarom ook niet dat Lucila is weggelopen. ,,We hebben bovendien ook contact opgenomen met de camping in de Franse Alpen en gesproken met die jongen'', vervolgt Wellens. ,,Hij weet van niets en schrok enorm van het bericht. Ook haar hartsvriendin in Nederland, waarvan ze het telefoonnummer uit haar hoofd weet, heeft niets vernomen van Lucila.''

De familie heeft posters gemaakt met een recente foto van Lucila en die opgehangen in het centrum van Lucca. ,,Met hulp van het toeristenbureau hebben we die posters ook opgehangen op plekken waar veel jeugd komt'', zucht Wellens. ,,Ik weet niet wat we nog meer kunnen doen.''

Lucila werd negen jaar geleden samen met haar jongere broertje uit Colombia geadopteerd door het gezin uit Oss. Wellens: ,,De laatste tijd waren er wel spanningen, zoals die horen bij opgroeiende jeugd, en Lucila was ook bezig met haar afkomst, maar dinsdag was er niets aan de hand.''