Audina bij WK badminton zeker van medaille

Badmintonster Mia Audina is bij het wereldkampioenschap in het enkelspel zeker van een medaille. De in Indonesië geboren Audina bereikte gisteren de halve finales door de Japanse Kanako Yonekura in een half uurtje gedecideerd te verslaan: 11-5 en 11-0. Het is voor het eerst sinds 1977 dat Nederland een medaille op een wereldkampioenschap verovert. Ook voor Audina, die in 1996 bij de Olympische Spelen van Atlanta de zilveren medaille won, is het eerste mebdaille die zij bij een WK behaalt. In de halve finale speelt zij vandaag tegen de als tweede geplaatste Chinese Ning Zhang die de Deense oud-wereldkampioene Camilla Martin versloeg: 11-6 en 11-0. Audina en haar dubbelpartner Lotte Bruil zijn bij het vrouwendubbel in de kwartfinale blijven steken. Ze verloren gisteren van het Japanse duo Seiko Yamada en Shizuka Yamamoto met 15-9 en 15-8.