Andy wint van Frank

Frank de Boer in het rood-zwart-gele shirt van Galatasaray en Andy van der Meyde in het blauwzwart van Internazionale. Dat was uiteraard even wennen gisteravond in de openingswedstrijd van het Amsterdam Tournament. Van de twee trof Van der Meyde het met de uitslag: zijn ploeg versloeg Galatasaray met 3-0.

De voormalige Ajacied had door een blessure pas een halve wedstrijd voor zijn nieuwe werkgever gespeeld toen hij gisteren even terugkeerde op zijn oude basis. Van der Meyde maakte `hangend' op links een wat onwennige indruk bij de ploeg uit Milaan, die zonder de sterren Vieri en Crespo speelde.

Als Van der Meyde dit seizoen al veel in actie komt voor Inter, gaat hij marathons afleggen. Want bij de behoudend spelende Italianen moest hij gisteravond zo'n beetje de hele linkerkant bestrijken. Linker verdediger Pasquale kwam de middenlijn niet over. De meeste acties van Van der Meyde waren gedoemd te mislukken en dat was zichtbaar goed voor zijn zelfvertrouwen. Hij ontkende de geruchten dat hij heimwee heeft in Milaan. Maar toen hij uitlegde dat de ochtendtrainingen van oefenmeester Cúper slechts bestaan uit lopen en nog eens lopen, werd wel duidelijk dat hij nog moet wennen bij Inter. Van der Meyde moest gisteravond na een uur het veld ruimen.

Frank de Boer, die tien minuten langer meedeed, wacht dit seizoen een zware klus bij Galatasaray. Als linker centrale verdediger moet hij de kwetsbare defensie organiseren. In het Engels en Spaans deed hij gisteravond al verwoede pogingen, maar hij kon toch niet voorkomen dat de Turken drie treffers tegen kregen.