Personalia: Carel Kuyl

Carel Kuyl (51) wordt de nieuwe hoofdredacteur van NOVA (NPS/VARA). Kuyl, bij de NPS in dienst als programmaleider Televisie, is momenteel ad-interim-hoofdredacteur bij het programma als gevolg van het vertrek van Rik Rensen, in april dit jaar. De benoeming van Carel Kuyl gaat in per 1 september. De functie van programmaleider Televisie wordt voorlopig waargenomen door de algemeen directeur van de NPS, Willem van Beusekom. Volgens de NPS was het ,,aanvankelijk niet de bedoeling'' dat Kuyl bij NOVA zou blijven, maar in de wervingsprocedure vroegen de directies van de NPS en de VARA en de redactie van NOVA hem aan te blijven.

Kuyl kwam in 1981 in dienst bij de NOS als redacteur van Het Capitool, voorloper van discussieprogramma Buitenhof. In de jaren daarna stapte hij over naar de buitenlandrubriek Panoramiek, later naar NOS Laat. Van beide programma's was hij eindredacteur. Bij de start van de NPS in 1995 werd Kuyl benoemd tot chef Documentaires. In 1998 volgde hij Tom Kamlag op als programmaleider Televisie.