OM in beroep tegen uitspraak zaak-Volendam

Het openbaar ministerie heeft hoger beroep ingesteld tegen de uitspraak van de rechtbank in Haarlem inzake de Volendamse horeca-ondernemer Jan Veerman. Het OM legt zich neer bij de vrijspraak van bedrijfsleider John Veerman (geen familie)en de dochter van Jan Veerman, zo maakte persofficier J. Hartjes vandaag bekend. De 57-jarige Veerman werd door de rechtbank veroordeeld tot twaalf maanden voorwaardelijke celstraf, 240 uur taakstraf en ontzetting uit zijn beroep als horecaondernemer voor twee jaar. De rechtbank achtte de horeca-ondernemer schuldig aan brand en dood door schuld en het veroorzaken van zwaar lichamelijk letsel. De opgelegde straf doet volgens het OM ,,onvoldoende recht aan de ernst van de feiten.'' Het OM had zestien maanden onvoorwaardelijke celstraf tegen hem geëist. In de nieuwjaarsnacht van 2001 brak in café De Hemel een brand uit die aan veertien jongeren het leven kostte. Bijna driehonderd mensen raakten gewond.