Fons van Westerloo baas van de HMG

Fons van Westerloo (57) wordt de nieuwe topman van de Holland Media Groep (HMG). Dat heeft de RTL Group, waarvan HMG een onderdeel is, vandaag bekendgemaakt. Van Westerloo volgt Dick van der Graaf op, die begin juli zijn vertrek aankondigde als gevolg van een verschil van inzicht met de leiding van de RTL Group.

Fons van Westerloo heeft op dit moment de leiding bij SBS, dat de zenders SBS6, Net5 en V8 in handen heeft. Hij begint eind september in zijn nieuwe functie, die hij ziet als ,,een fantastische uitdaging''. Van Westerloo wilde vanmorgen geen nadere toelichting geven op de redenen voor zijn overstap. Hij ontmoette vandaag de ondernemingsraad van HMG.

De ondernemingsraad moet formeel nog adviseren over de benoeming. SBS maakte vandaag bekend dat programmadirecteur Bart in 't Hout (54) de opvolger wordt van Van Westerloo bij SBS. In 't Hout begint per direct als algemeen directeur. Hij blijft ook verantwoordelijk voor de programmering van de drie SBS-zenders.

Fons van Westerloo is vanaf het allereerste begin in 1995 verantwoordelijk voor SBS Nederland, dat toen de concurrentie aanging met RTL4. In maart 1999 kreeg SBS met Net5 een tweede zender. Net5 werd in eerste instantie als het intellectuele broertje van SBS6 neergezet maar werd pas succesvol toen er specifiek geprogrammeerd werd voor (jonge) vrouwen. Onlangs werd bekend dat het derde net van SBS, V8 eind september zal worden omgedoopt tot Veronica8. SBS bereikte overeenstemming met de voormalige piratenzender over een samengaan met de winstgevende delen van Veronica. SBS verwerft daarmee ook Veronica Magazine, met 900.000 abonnees, het op één na grootste publieksblad van Nederland (alleen de ANWB-kampioen heeft meer abonnees).

Voordat Van Westerloo bij SBS werkte, was hij onder meer verslaggever bij De Tijd, verslaggever en correspondent bij de AVRO, hoofdredacteur van de Amsterdamse televisiezender AT5 en programmadirecteur van RTL5. In 1996 werd hij uitgeroepen tot omroepman van het jaar.