Feyenoord haalt Schreuder terug

Feyenoord heeft Alfred Schreuder overgenomen van NAC. De 30-jarige middenvelder tekende gisteren een contract voor drie seizoenen bij de Rotterdamse voetbalclub. Met de overgang zou een bedrag van circa 1,3 miljoen euro gemoeid zijn.

Schreuder is door Feyenoord gehaald als vervanger van de naar Manchester City vertrokken Paul Bosvelt. Trainer Bert van Marwijk liet deze week weten dat hij voor de twee posities centraal op het middenveld vier spelers wil hebben. Naast de Japanner Sjinji Ono, de Chileen Jorge Acuña en Schreuder wil Feyenoord nog een speler aantrekken. Daarvoor zouden Denny Landzaat van Willem II en de Egyptenaar Ghaly van Al-Ahly kandidaat zijn.

Schreuder was in het verleden al eerder in dienst van Feyenoord. Op 12 april 1992 maakte hij zijn de debuut in de hoofdmacht van de club in een uitduel met FC Groningen. Verder dan die ene wedstrijd kwam Schreuder destijds niet. Na twee seizoenen vertrok hij naar RKC. Vier seizoenen later stapte Schreuder over naar NAC waar hij uitgroeide tot de spelbepalende middenvelder. De Bredase voetbalclub heeft laten weten zo snel mogelijk op zoek te gaan naar een vervanger voor de in Barneveld geboren voetballer.

De afgelopen weken was Schreuder ook in beeld bij Austria Wien. De Oostenrijkse club bereikte al overeenstemming over een transfer met NAC, maar op het laatste moment zag hij zelf van een overgang af. Volgens de voetballer zou zijn gezin geen trek hebben gehad in een buitenlands avontuur.

Schreuder liet gisteren weten zeer ingenomen te zijn met een terugkeer naar de club waar zijn profcarrière ooit begon. Waarschijnlijk zal de middenvelder morgen in de vriendschappelijke ontmoeting met het Spaanse Celta de Vigo zijn debuut maken in de Rotterdamse Kuip.