Eigen nieuws

Heb je al genoeg van de vakantie? Is je tent weggespoeld of de camping bijna verbrand? Mocht je gewoon thuisblijven? Schrijf ons wat je hebt meegemaakt. Dan is het nieuws en zetten wij het in de krant! Vermeld wel altijd je naam, adres en leeftijd.

Stuur je verhaal naar NRC Handelsblad, postbus 3372, 1001 AD Amsterdam. Of e-mail naar cs@nrc.nl. Ook tekeningen en foto's zijn welkom.

Harry Potter Puzzel

Dit is een woordenzoekpuzzel. Onder de puzzel staat een verhaaltje. In dat verhaaltje staan woorden schuingedrukt. Die schuingedrukte woorden moet je terugvinden in de puzzel. Maar let op: ze kunnen ook van onder naar boven staan, of schuin, of van rechts naar links, maar ze staan wel altijd in een rechte lijn.

De letters die overblijven vormen een zin. Wat is die zin?

Dit verhaal gaat over Harry Potter. Harry Potter werd toen hij nog een baby was geraakt door een vloek. Zijn vader en moeder kwamen erbij om. Daarom moest Harry tot zijn elfde jaar bij zijn oom en tante wonen. De dag dat hij elf werd kreeg hij van Hagrid het fantastische nieuws te horen dat hij een tovenaar was en bij zijn oom en tante weg kon. In de zweinsteinexpres ontmoette hij Ron Wemel en Hermelien Griffel. Ze kwamen alledrie in Griffoendor terecht. In het eerste jaar beleefde hij veel avonturen, net als de andere vijf jaren. Het vijfde boek is namelijk al uit. Helaas alleen in het Engels. Voor het Nederlandse boek moet je nog even wachten. En voor de laatste twee boeken zul je helaas nog veel langer moeten wachten. Harry heeft op Zweinstein ook een aartsvijand: Draco Malfidus.

Het goede antwoord staat ergens anders op deze pagina.

Eigen puzzel van Simone Brinkkemper, 12 jaar, Volendam

Oplossing puzzel: Harry Potter is een hele goede tovenaar die als enige Voldemort weerstaat.