1.188 studenten gekort op beurs

Bijna 1.200 studenten moeten een gedeelte van hun studiebeurs terugbetalen aan de Informatie Beheer Groep (IBG). Het adres waarmee ze bij de gemeente staan ingeschreven komt niet overeen met het adres dat ze bij de IBG hebben opgegeven. Dit heeft de IBG, die studenten registreert, bekendgemaakt. De Informatie Beheer Groep heeft van 1.188 studenten de beurs voor uitwonenden omgezet naar een beurs voor thuiswonenden. Het verschil bedraagt ongeveer 150 euro en de studenten moeten het verschil met terugwerkende kracht vanaf april terugbetalen. Het gaat hier alleen om studenten die in het vorig studiejaar voor het eerst studiefinanciering kregen. Sinds 1 april moet het woonadres dat studenten aan de IBG doorgeven gelijk zijn aan het adres waarmee ze bij de gemeente zijn ingeschreven. In april bleek dat bij ruim 3.000 personen met een uitwonende beurs een verschil in adressering bestond. De studenten kregen een aanmaning en hadden tot 1 juli de kans om zich correct in te schrijven. Uiteindelijk bleven 1.188 studenten over die dit niet deden. Studentenvakbond LSVb noemt de korting onbegrijpelijk, omdat er studenten zijn die zich van hun huisbaas niet bij de gemeente mogen inschrijven.