Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Verdachte van dubbele moord Sittard ontkent

De dertigjarige Olaf H. uit Sittard ontkent betrokken te zijn bij de moord op het Sittardse echtpaar Jo en Ine Zwakhalen, afgelopen zaterdag. Dat heeft zijn advocaat, E. Hendriks, vandaag gezegd. H. meldde zich dinsdag vrijwillig bij de politie en werd gearresteerd. Zijn advocaat: ,,Je gaat niet eerst twee mensen koelbloedig vermoorden en een negenjarig meisje neerschieten om je vervolgens vrijwillig bij de politie aan te geven''. Justitie in Maastricht weigert elk commentaar.