Presentator Curry neemt ontslag

Presentator Adam Curry stopt per direct bij publieke omroep BNN. Hij schrijft in een verklaring met zijn ontslag een eerste bijdrage te willen leveren aan de bezuinigingsplannen voor de publieke omroep die vorige week in het McKinsey-rapport werden voorgesteld.

Curry zegt dat hij jaarlijks 90.000 euro ontving voor een wekelijks radioprogramma van twee uur. Hij presenteerde dat samen met Jeroen Kijk in de Vegte.

Curry zegt met zijn daad de ,,vicieuze cirkel van de publieke omroep te willen doorbreken''. ,,Waarschijnlijk zullen de gemakkelijke oplossingen als het opheffen van het Metropole Orkest en 747AM wel doorgang vinden. Maar ik heb nog niemand met een kapmes bij de voordeur van de directie gezien.''

De presentator stelt zijn salaris zelf meer te zien als een ,,subsidie'' voor de wekelijkse helikoptervlucht van zijn huis in België naar Hilversum.

Het beeld dat Adam Curry 90.000 euro krijgt voor twee uurtjes radiomaken is een beetje overtrokken, zegt Dave Kentie, radio-directeur van BNN. ,,Voor dat geld verzorgt hij de hele productie. Hij doet de voorbereidingen, regelt de bandjes die optreden, verzorgt de muziek. Hij had ook iemand in dienst. Dat betaalde hij allemaal van die 90.000 euro.'' Dat neemt niet weg, vindt ook Kentie, dat het een hoop geld is. Maar hij is ervan overtuigd dat andere presentatoren soortgelijke bedragen krijgen.

Het McKinsey-rapport stelt dat bij de publieke omroep 30 tot 55 miljoen bespaard kan worden door verlaging van loonkosten, kosten van de staf en het management van de omroepen en op huisvesting.