Jochum ten Haaf weer als `Vincent' in Londens theater

De Nederlandse acteur Jochum ten Haaf keert deze zomer terug naar Londen voor de laatste serie voorstellingen van het successtuk Vincent in Brixton. De productie begon in mei 2002 bij het National Theatre, was in het najaar te zien in het Wyndham Theatre in het commerciële theatercircuit van Londen en verhuisde daarna naar het Lincoln Theatre in New York. Na de vele bekroningen voor schrijver Nicolas Wright en de vrouwelijke hoofdrolspeelster Clare Higgins is besloten nog één keer een serie van 62 voorstellingen te spelen in het Playhouse Theatre in Londen, vanaf 8 juli, met Jochum ten Haaf weer in de titelrol. Vanaf november is Ten Haaf als gast geëngageerd bij Toneelgroep Amsterdam, waar hij onder regie van Ivo van Hove meespeelt in Rouw siert Electra van Eugene O'Neill.