Onderschriftenwedstrijd

Onze redactie wetenschap acht het waarschijnlijk dat op de AP-foto van afgelopen week een dromedaris te zien is. Reden daarvoor is de karakteristieke zadelvorm die doet vermoeden dat er één bult onder schuilt en het feit dat `dromedary camels' in het midden van de 19e eeuw in Australië zijn geïntroduceerd als lastdier en vervoermiddel. De dromedaris wordt gekust door Steve Irwin, een presentator van tv-reportages over wilde dieren die de bijnaam `crocodile hunter' dankt aan de manier waarop hij deze dieren voor de camera aanpakt. De foto is gemaakt bij een feestje ter ere van de voltooiing, vorige maand, van een transcontinentale spoorlijn van Adelaide naar Darwin. De lijn gaat in februari volgend jaar open. De redactie heeft de volgende inzendingen geselecteerd:

Camel.......zonder filter!,

Bèr Mahovic (Maastricht)

Voor vervangend vervoer rond Rotterdam heeft de NS een contract met Blijdorp afgesloten,

H. Verheij (Breda)

Genetische manipulatie maakt drinken kameelwater mogelijk, Hans Vogel (Nieuwerkerk a/d IJssel)

De boekenbon gaat naar

Jos Boertjens uit Utrecht:

Babykameel overleeft vertraging bij Australische Spoorwegen