Joe Lovano

`Frisse saxofonist', zeg je bij de eerste, `blinde' beluistering. Als je ziet dat het om Joe Lovano gaat, verzucht je dat hij vaker zo spontaan zou moeten spelen. Pas als je het inlegvel erbij pakt ontdek je dat je zit te luisteren naar opnamen van ruim vijftien jaar oud. Opgenomen in het Zuidhollandse Monster met een Belgisch-Nederlands gezelschap bestaande uit trompettist Bert Joris, pianist Michel Herr, bassist Hein van de Geijn en drummer Dré Pallemaerts. En op het voorblad een schildering van Jan Cremer. Wie de lp-versie van Solid Steps bezit (bewaren!) krijgt er een kwartier muziek bij; twee ballads van Van der Geijn plus `Pretext' van Michel Herr waarin Lovano een felle partij sopraansax speelt. Als Joe Lovano (1952) op het North Sea Festival (11/7 Rembrandtzaal en Dakterras) net zo enthousiast voor de dag komt als op deze cd heeft er niemand reden tot klagen.

Joe Lovano: Solid Steps

(September 05124)

Distr. Culture

****