Geen prijs voor elektroakoestiek

Geen enkele componist komt dit jaar in aanmerking voor de Prix Ton Bruynèl, een prijs voor een elektroakoestisch werk. De jury beoordeelde 149 inzendingen, maar moest vaststellen dat de composities over het algemeen te laag van kwaliteit waren.

In veel gevallen ontbrak het aan een ,,persoonlijke signatuur''. Het is volgens de jury opvallend dat er zich een ,,gelijkvormige internationale taal lijkt te ontwikkelen waaraan slechts enkele componisten zich weten te onttrekken''. De jury besloot daarom unaniem dat de prijs dit jaar niet toegekend kan worden, zo heeft de stichting Ton Bruynèl laten weten. De Deense componist Martin Stig Andersen kreeg bij wijze van uitzondering een eervolle vermelding voor Essential Tree Work, een werk voor basklarinet en tape. Andersen krijgt 1250 euro en mag onder meer een nieuw werk componeren voor de Internationale Gaudeamus Muziekweek 2004.De prijs is genoemd naar de Nederlandse componist Ton Bruynèl (1934-1998). Hij componeerde experimentele muziek waarbij hij klanken van akoestische instrumenten mengde met elektronische geluiden.