`Voordracht niet unaniem'

De vertrouwenscommissie van de Eindhovense gemeenteraad heeft niet unaniem de VVD'er A. Sakkers als nieuwe burgemeester aanbevolen.

Dat zegt de fractievoorzitter van de PvdA in Eindhoven, J. van den Biggelaar. Hij wilde, als enig commissielid, liever de andere kandidaat, R. van Gijzel (PvdA).

Van den Biggelaar zegt ,,vreemd op te kijken'' van de opmerking van minister Remkes (Binnenlandse Zaken) in een vraaggesprek met NRC Handelsblad van 20 juni, dat ,,de aanbeveling vanuit de vertrouwenscommissie in Eindhoven unaniem was, inclusief de instemming van de vertegenwoordiger van de PvdA in die commissie''.

In de rapportage, stelt Van den Biggelaar, staat het woord unaniem niet, hoewel de voorzitter dat graag had gezien. Van den Biggelaar: ,,Ik heb (...) bedongen dat mijn standpunt werd vermeld in de rapportage. Maar ik heb me neergelegd bij het besluit dat Sakkers nummer één was. Ik heb geen minderheidsstandpunt ingenomen, omdat dat de indruk zou geven dat ik hem ongeschikt vind. En dat is niet zo.''