Schoolkamp

Vorige week was ik met mijn school, de Emmaschool uit Schoonhoven, op kamp van dinsdag tot en met vrijdag. Onze school stond in Kaatsheuvel met allemaal 2- en 3-persoonstentjes op een camping en dit jaar ging onze klas (groep 7) er voor het eerst op de fiets naar toe. Het was wel 40 kilometer fietsen.

Op de heenweg hadden we gelukkig geen lekke banden, maar iemand had wel een losse trapper die steeds moest worden vastgezet. Van tevoren hadden we met de klas een tentenindeling gemaakt en dat is altijd een heel gedoe: wie met wie in een tent. Ik zat samen met twee vriendinnen in een tent, een beetje krap maar wel gezellig. 's Avonds gingen we met zijn allen naar het bos en deden balletjetrap. De eerste nacht had ik wel goed geslapen, alleen snurkte de vriendin die naast me lag.

Woensdag was het heel warm. Gelukkig was er een zwembad op de camping, dus daar zijn we lekker in gesprongen. Daarna was er in het bos een spel: Smokkelaars & Douane. Je moest geld smokkelen naar een bepaalde plek. Ik had in de zoom van mijn broek een geheim vakje, waar allemaal euro's in zaten en daar zocht de douane even niet. Een van mijn klasgenoten had zelfs een 50-eurobiljet onder haar tong verstopt. We kwamen pas toen het donker was terug en daarna hadden we een kampvuur.

Donderdag gingen we weer naar het bos om levend Stratego te spelen. Die avond was er een barbecue en een bonte avond, omdat het de laatste avond op kamp was. We moesten allemaal een toneelstukje of een dansje doen. Samen met drie vriendinnen deden we Irma, Ingrid en postbode Siemen uit Villa Achterwerk na. Ik was de postbode en omdat ik samen met mijn moeder vaak oefen om net zo `raer te praeten' als die drie ging dat goed.

Vrijdag moesten we dat hele eind weer terugfietsen, onderweg had een meisje twee lekke banden, dat was een heel gedoe, maar gelukkig reed er een bezemwagen mee. We gingen steeds zwaaien naar vrachtwagens en die toeterden dan terug. Eenmaal aangekomen was ik wel weer blij om thuis te zijn, maar ik vond het een heel leuk kamp.

Eigen nieuws en tekening van Saar Intven, 11 jaar, uit Schoonhoven