Voorkeur Muziek

Zacharias

De Duitse pianist Christian Zacharias leidt in het Concertgebouw Amsterdam het Nederlands Kamerorkest in het allerlaatste concert van een driejarige cyclus met de pianoconcerten van Mozart. Op het programma onder meer het Pianoconcert nr 25, de Symfonie nr 38 `Praagse' en twee zangstukken (`Ch'io mi scordi di te' en `Bella mia fiamma') met sopraan Alexandra Coku.

Maandag 23 en dinsdag 24 juni om 20u15 in het Concertgebouw Amsterdam. Inlichtingen en reserveringen 020-6718345.

Muziekfeest

Van 19 tot en met 28 juni treden tijdens het Internationaal Muziekfestival Middelburg tal van musici uit Europa tijdens vijf kamermuziekconcerten. Het progrramma tijdens het eerste lustrum is veel kamermuziek, uitgevoerd door het Petersen Quartett, het Osiris Trio en musici als de violisten Janine Jansen en Daniël Raiskin (ook programmeur), pianist Enrico Pace en klarinettist Arjan Woudenberg.

Muziekkfeest: 19-28 juni Middelburg. Inl www.kamer-muziek.nl. Res 0118-886886.

André Hazes

Revanche voor het verregende concert in het Olympisch Stadion van vorig jaar, waar honderden Hazes-hoedjes verkocht werden als wapen tegen de nattigheid. Dit jaar verschijnt er geen nieuwe cd van Hazes en op het knakworstjesfront blijft het rustig. Ruim vijfentwintig jaar sinds zijn allereerste hit Eenzame kerst mag André Hazes zich niettemin de grootste volkszanger na Johnny Jordaan noemen, die zijn persoonlijke beslommeringen overtuigend in levensliederen uitdraagt.

21 en 23 juni Arena, Amsterdam.