Fokke en Sukke willen op tv

De makers van Fokke & Sukke, de cartoon die onder meer dagelijks in deze krant verschijnt, zijn bezig met de voorbereidingen van een eigen televisieprogramma. De Fokke & Sukke Oudemaandsconférence, waarin de actualiteiten van de afgelopen maand worden doorgenomen, zou vanaf september elke laatste dag van de maand van half twaalf tot twaalf uur moeten worden uitgezonden bij BNN. Voorafgaand daaraan is in Utrecht een pilot-uitzending gepresenteerd. Er werden Fokke & Sukke-cartoons getoond die in mei in NRC Handelsblad of een ander tijdschrift hadden gestaan, nieuwsfoto's waarin Fokke & Sukke bijgetekend waren (in `Fokke & Sukke herdenken de vuurwerkramp Enschede' zie je ze midden in een Enschedese woonwijk vuurwerk afsteken) en filmpjes waarin Jean-Marc van Tol een masterclass Fokke & Sukke tekenen geeft, of waarin mensen worden geportretteerd die Fokke & Sukke thuis aan de muur hebben hangen. De pilot wordt deze week gemonteerd, waarna besloten wordt of het programma doorgaat en zo ja, met welke onderdelen.