`Bij Deutsche Bahn zullen 40.000 banen verdwijnen'

De Duitse spoorwegen staat een nieuw massaontslag te wachten. Bestuursvoorzitter Hartmut Mehdorn heeft onverwacht aangekondigd dat er 40.000 arbeidsplaatsen verdwijnen. Op dit moment werken er 210.000 mensen bij Deutsche Bahn. Mehdorn kondigde de personeelsvermindering aan op een conferentie in Londen. Vorige maand had hij nog verklaard dat het niet de bedoeling is dat er ontslagen zouden vallen. In een reactie toonden de bonden zich dan ook verrast, zo meldde de Duitse zakenkrant Handelsblatt vandaag. De afgelopen jaren verloren al duizenden werknemers hun baan bij de spoorwegen in Duitsland. De Duitse spoorwegen ontkennen dat er een nieuw massaontslag in aantocht is. Een woordvoerder van Deutsche Bahn zei vandaag dat er geen concrete plannen in die richting zijn.