Sophie de Klerck

Als 88,89 procent werkende moeder met 2 kinderen van 9 en 10 herken ik me niet in het beeld van de moeder Sophie die werk en privé mengt (in het tweewekelijks feuilleton Sophie zet door, vorige week in Leven &c.).

Thuis ben ik moeder, maak ik uitnodigingen, zet ik een speurtocht uit voor de waanzinnig energie-slopende party voor de kinderen. Op mijn werk doe ik waarvoor ik betaald word, óók om half acht 's ochtends. Ik reageer op dit stukje omdat ik het helaas koren op de molen acht voor de vele heren die minachtend en badinerend over werkende vrouwen denken en praten. Je geeft ze wapens in handen door printerinkt, papier en overige faciliteiten van de baas te gebruiken en je aandacht niet ten volle bij je werk te houden.

Werkende moeders: Houd het zuiver!!! Het is al allemaal vermoeiend genoeg.