Dittrich ontkent afspraak opvolging EU

D66-fractievoorzitter Dittrich heeft gisteren ontkend dat er tijdens de informatieonderhandelingen voor het tweede kabinet-Balkenende afspraken zijn gemaakt over de opvolging van Eurocommissaris Bolkestein. ,,Althans niet met mij, ook niet in de marge'', zo zei Dittrich desgevraagd. Deze krant meldde gisteren op grond van bronnen in Den Haag en Brussel dat VVD en CDA het er tijdens de periode van de onderhandelingen over eens waren geworden dat de nu 70-jarige Bolkestein volgend jaar in beginsel mag aanblijven voor een tweede termijn van vijf jaar. Zijn eventuele aanblijven hangt niet alleen van Nederland af, maar ook van de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie, die een belangrijke stem heeft bij de aanstelling van de nieuwe Eurocommissarissen.