Vrouw Pieper nog te zwak voor verklaring

De vrouw van ex-Philips-bestuurder Roel Pieper is nog niet in staat geweest een verklaring af te leggen tegenover de politie. ,,Daarvoor zijn haar verwondingen te talrijk'', zegt een woordvoerder van de familie. Pieper en zijn vrouw Ricka werden afgelopen zaterdag door een indringer neergestoken op hun landgoed in Aerdenhout. Piepers echtgenote moest langdurig geopereerd worden. Ze is nu buiten levensgevaar en was gisteren voor het eerst even bij bewustzijn.

Afgelopen zaterdag werd de familie Pieper rond 06.15 uur gebeld door het bedrijf dat hun huis beveiligt. Op het terrein zou zich een indringer bevinden. De familie belde meteen de politie. Roel Pieper ging met zijn zoon poolshoogte nemen, zijn echtgenote bleef in het afgesloten huis. Toen even later de bel van de intercom ging, antwoordde zij. De bezoeker meldde zich in het Engels als `police'. Toen zij de deur opende, stond daar een man met een bivakmuts en camouflagestrepen op zijn gezicht. Hij stak haar zeven maal. Roel Pieper en zijn zoon hebben de dader ingerekend. Daarbij werd Pieper zelf ook gestoken, maar niet diep, omdat het mes al was afgebroken.

De dader sprak louter Engels, zegt de woordvoerder. Hij riep dingen als: `You and your fucking money.' De dader, de 42-jarige Amsterdammer Paul T., zou gezegd hebben dat de aanslag niet persoonlijk tegen de familie gericht was, maar in het algemeen tegen mensen met ,,veel macht en geld''.