Van plastickorrels naar autolease

Leasemaatschappij Avis Fleet Services, onderdeel van GE Capital, de financiële poot van General Electric, heeft Jean-Pierre Vissers (37) benoemd tot directeur Centraal-Europa. Daaronder vallen vier autoleasebedrijven in de Benelux, Duitsland en Zwitserland. ,,Wij hebben zo'n 55.000 auto's rondrijden'', aldus Vissers, die bij Avis Fleet Services werkt sinds het bedrijf in 2001 door GE Capital werd overgenomen van autoverhuurbedrijf Avis. ,,We betalen Avis nog altijd een flink bedrag om de naam Avis te mogen voeren.'' Voordat hij in de autolease terechtkwam, werkte Vissers, van huis uit scheikundige, elf jaar bij GE Plastics, de kunststoffabriek van General Electric. ,,Dat lijkt totaal iets anders, maar dat valt best mee. Ik had bij beide bedrijven managementfuncties, en of je nu plastic korrels verkoopt of leaseproducten, het enige dat telt is wat er uiteindelijk onderaan de streep staat.'' Vissers heeft nu zo'n driehonderd mensen onder zich, bij elkaar goed voor 330 miljoen euro omzet. ,,Ik hoef alleen maar te zorgen dat het rendement rond de 20 procent ligt.''

Personalia@nrc.nl