Klap voor jongen met waterpistool

Een 12-jarig jongetje is zaterdagmiddag in Vlaardingen mishandeld nadat hij met een waterpistool een automobilist had natgespoten. De jongen hield er een gebroken neus en een zware hersenschudding aan over.

Omstreeks vier uur bespoot de jongen samen met wat vriendjes enkele auto's bij de Albert Schweitzersingel en de Aletta Jacobskade. Een bestuurder stapte uit en gaf de 12-jarige jongen een vuistslag in zijn gezicht. Daarna stapte hij weer in zijn auto en vervolgde zijn weg. De politie kon vanmorgen nog niet zeggen of de raampjes van de auto open stonden of niet.

Een getuige heeft gemeld, dat de dader reed in een kleine personenauto, vermoedelijk voorzien van een Belgisch kenteken. Naast de man zaten volgens de getuige ook een vrouw en, op de achterbank, twee kinderen, van ongeveer zes jaar oud. De jongen is na behandeling in het ziekenhuis weer thuis. De politie zoekt meer getuigen van het voorval.

In februari werd de 13-jarige Seder Soares doodgeschoten op metrostation Slinge in Rotterdam toen hij een sneeuwballengevecht hield met vriendjes. De politie Rotterdam zoekt nog steeds getuigen in deze zaak. Volgens een woordvoerder van het openbaar ministerie hebben niet alle mensen die te zien zijn op bewakingsvideo's van het station, zich al gemeld. De politie heeft onlangs flyers verspreid in de omgeving van het metrostation met de oproep aan getuigen om zich alsnog te melden.