Williams vernedert Schett

In een parodie op een wedstrijd heeft Serena Williams gisteren nogmaals aangetoond dat het internationale vrouwentennis aanzienlijk minder breed en sterk is dan het mannencircuit. Met twee keer 6-0 rekende de Amerikaanse nummer één van de wereld in veertig minuten resoluut af met de ontgoochelde Barbara Schett uit Oostenrijk. Na haar vluggertje stuit de titelverdedigster in de achtste finales op de Japanse Ai Sugiyama.

Ook Andre Agassi ondervond minder tegenstand dan waarop de inmiddels 33-jarige Amerikaan had gerekend. In drie sets versloeg de nummer twee van de plaatsingslijst de Belg Xavier Malisse: 6-4, 7-5 en 7-5. In de vierde ronde staat hij tegenover de Braziliaan die eerder oud-winnaar Jevgeni Kafelnikov terugwees, Flavio Saretta. Agassi kwam woensdag in vijf sets met de schrik vrij tegen de Kroatische tiener Mario Ancic.

John van Lottum heeft vermoedelijk een beknelde zenuw in de wervelkolom opgelopen. Dat was gisteren de diagnose van de toernooiarts van Roland Garros na de MRI-scan in het ziekenhuis. Van Lottum ging donderdag gestrekt in zijn dubbelpartij met Sjeng Schalken tegen de Argentijnen Juan Ignacio Chela en Sergio Roitman, en moest per brancard de baan verlaten.