Televisie en Radio Voorkeur Zondag

ACTUALITEITEN

Buitenhof. Onder meer een debat tussen Henk Kesler van de KNVB en Tweede-Kamerlid voor de VVD Jan Rijpstra over een hardere aanpak van voetbalclubs die in financiële problemen zijn gekomen. Ned.3, 12.10-13.05u.

DOCUMENTAIRE

Weekend miljonairs: Hoe steel je een miljoen. Zie tv-vooraf. SBS6, 20.30-22.05u.

Tegenlicht: Versluierd Iran. Portret van binnenuit over de inzet en strijd van moslimextremisten, naar vrijheid zoekende jongeren, religieuze leiders, hervormers en martelaren in Irak. naast de nog immer sterke fundamentalistische krachten strijden jongeren voor ontwikkeling, verandering en vrijheid. Ned.1, 21.05-22.00u.

Dokwerk: In afwachting van. Tweede deel van een drieluik over illegalen, economische vluchtelingen en uitgeprocedeerde asielzoekers. In dit deel gaat het om een groot aantal vreemdelingen dat weigert aan uitzetting mee te werken. Ned.3, 22.40u.

Kruispunt. Reportage uit Australië over de vele tienduizenden Nederlanders die daar in de jaren vijftig naar toe gingen. Het blijkt dat er bij de oudere Nederlanders veel eenzaamheid, heimwee en bitterheid over de migratie van destijds zit. Ned.1, 22.55-23.37u.

PRAATPROGRAMMA

De dialoog. Eerste aflevering van een nieuwe serie gesprekken van de Nederlandse Moslim Omroep met mensen uit de Nederlandse samenleving. Prsentatrice en oud-Tweede-Kamerlid Naima Azough discussieert met oud-premier Dries van Agt. Ned.1, 12.30-12.58u.

SPORT

Fanny Blankers-Koen Games. Rechtstreeks aandacht aan de atletiekwedstrijden in in Hengelo. Ook een verslag van de wereldrecordpoging van Haile Gebrselassie die een aanval doet op het zijn eigen wereldrecord 10.000 meter. Ook aandacht voor tennis vanaf Roland Garros. Ned.2, 10.54-17.53u.

Voetbal. Voorbeschouwing en rechtstreeks verslag uit de Kuip van de finale-wedstrijd tussen Feyenoord en FC Utrecht voor de Amstel Cup. SBS6, 17.30-20.30u.

KUNST

Close-up. Portret van het Zweedse zangtalent Anne Sofie von Otter. De mezzo-sopraan ontvangt maandag de Edison Oeuvreprijs Klassiek en valt op door haar voorkeur voor mannelijke opera-rollen. Ned.1, 19.05-20.00u.

Kunst omdat het moet: De kunstenaar op nr.7. Zie tv-vooraf. Ned.2, 23.40-0.40u.

FILM

Gulliver's Travels (Dave Fleischer, 1939, VS). Lange tekenfilm van de gebroeders Max en Dave Fleischer deed Disney's Sneeuwwitje nauwelijks concurrentie aan, maar is toch een nerveus-energieke, soms aanstekelijke verfilming van Swifts klassieker over de avonturen van Gulliver onder de Liliputters. Ketnet, 11.10-12.30u.

The Next Karate Kid (Christopher Cain, 1994, VS). Vierde actiefilm volgens de Karate Kid-formule gunt de hoofdrol voor de verandering aan een weesmeisje (Hilary Swank). VRT, 13.35-15.20u.

Junior (Ivan Reitman, 1994, VS). Wetenschappelijk minder sterk onderbouwde komedie waarin proefkonijn Arnold Schwarzenegger zwanger is. Hij trekt vrouwenkleren aan en moet al snotteren om de eerste de beste sentimentele tv-reclame. Met Danny DeVito als gynaecoloog en Emma Thompson als klunzige wetenschapster. Net5, 20.40-22.40u., met reclame.

Anna and the King (Andy Tennant, 1999, VS). Grootscheeps kostuumdrama over de onmogelijke liefde, anno 1863, tussen een westerse vrouw (Jodie Foster als Victoriaanse heldin) en een oosterse god op aarde (John Woo als de koning van Siam). Eindeloos veel olifanten. RTL4, 21.00-23.45u.

Ronin (John Frankenheimer, 1998, VS). Ouderwets degelijke actiethriller wordt gekenmerkt door vele achtervolgingen en een hoofdrol van Robert De Niro als werkloze spion die samen met enkele collega's een mysterieus koffertje moet achterhalen. BBC1, 23.55-1.10u.

.Plain Clothes (Martha Coolidge, 1988, VS). Tegendraadse variant op genre van tienerkomedie, gekruid met zwarte humor en geregisseerd door vrouw die ooit de feministische margefilm Not a Pretty Picture en later o.m. Rambling Rose vervaardigde. Jonge agent Arliss Howard gaat undercover naar high school om onschuld te bewijzen van zijn van moord verdachte broer. Maandag, SBS6, 13.30-15.15u., met reclame.

RADIO

Andere wereld van zondagmorgen. Reportage uit Zwitserland over het verzet van anti-globalisten tegen de top van de G8 in de Franse badplaats Evian aan het meer van Genève. Radio 1, 7.04-8.00u.

Vroege vogels. Aandacht voor de GreenWish, een stichting voor mensen die op een persoonlijke manier een bijdrage willen geven aan een duurzame samenleving. Verder een reportage over de begraafplaats Rusthof in Leusden waar vogels hun eieren uitbroeden in oude munitiekisten en de de effecten van de zonsverduistering van zaterdag op de vogelzang. Radio 1, 8.10-10.00u.

Mediazaken. Uitgebreid aandacht voor de herverdeling van de FM-radiofrequenties en een gesprek met o.a. Duncan Stutterheim, oprichter van dancestation ID&T Radio, dat nu landelijk te ontvangen is. Business News Radio, 10.30-11.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Aandacht voor de burgeroorlog in Congo met Joost van Puijenbroek van Pax Christi en Afrika-correspondent Koert Lindijer. Verder hoogleraar bestuurkunsde Paul Frissen die meent dat bestuurlijke vernieuwing, zoals D66 voorstaat, in het huidige bestel geen zin heeft. En directeur van de NOVIB Silvia Borren over ontwikkelingssamenwerking. 747AM, 13.02-15.00u.