Politie-onderzoek naar rellen NEC

De Nijmeegse politie is donderdag met een team rechercheurs begonnen aan een onderzoek naar de rel tijdens de huldiging van NEC donderdagavond. Daarbij raakte een agent ernstig gewond. Hij houdt volgens een woordvoerder van de politie blijvend letsel over aan zijn verwondingen. Rond kwart over tien gooiden NEC-aanhangers met stenen en flessen naar de politie. De sfeer op het plein waar de huldiging had plaatsgehad was toen al enige tijd broeierig, onder meer door overmatig drankgebruik. Een agent werd in zijn gezicht geraakt door een fles en moest met spoed naar het ziekenhuis worden gebracht. De politie houdt de komende dagen in de omgeving van het plein in het Nijmeegse centrum een buurtonderzoek. Donderdag zette de politie negentig extra agenten, onder wie enkele pelotons ME, in om de huldiging te begeleiden. De ME voerde eenmaal een charge uit. Er zijn in totaal elf mensen aangehouden.