OPROEP THEMA PUBERTEIT

Op 28 juni maakt NRC Handelsblad een Thema-bijlage over de puberteit. De redactie roept jongeren, ouders, leraren en andere geïnteresseerden op om in het kort (maximaal 300 woorden) op te schrijven hoe zij deze vaak moeilijke levensfase (hebben) ervaren. Aan jongeren vragen wij: hoe sta je in het leven, tegen welke problemen loop je op, hoe gaat het op school en waar kun je je vreselijk over opwinden? Hoe verloopt het contact met je ouders, vrienden of leraren? Bij wie kun je je hart uitstorten en waar kun je terecht voor een goed gesprek? Ook als je slechts één van deze vragen wilt beantwoorden, zien wij je reactie graag tegemoet.

Van ouders en leraren willen wij graag weten hoe het contact met schoolgaande kinderen verloopt. Tegen welke problemen lopen zij aan en zoeken zij daarbij zelf naar oplossingen of wordt er ook een beroep gedaan op professionele hulpverleners. Hoe vaak verzuchten ouders niet ,,dat het de puberteit wel zal zijn''. Is die conclusie altijd terecht, of spelen er ook andere factoren mee? En hoe hebben ouders hun eigen puberteit ervaren? Kortom, laat weten wat u vindt en maak ons deelgenoot van uw ervaringen. De redactie zet de meest aansprekende reacties op een rij. Vergeet niet uw leeftijd, naam en woonplaats te vermelden. Mocht u een van deze gegevens niet in de krant willen hebben, schrijf dat er dan bij.

www.nrc.nl/oproepthema of NRC Handelsblad, Redactie Thema, Postbus 8987, 3009 TH Rotterdam