Kippenvangers gearresteerd

Controleurs van de Algemene Inspectiedienst (AID) hebben vrijdag bij een pluimveebedrijf in Hardenberg zeven kippenvangers opgepakt. Hun busje is in beslag genomen. Volgens de AID waren de mannen in verschillende delen van Nederland en ook in Duitsland aan het werk geweest. Volgens de regels die zijn gesteld om de vogelpest te beteugelen is dit niet toegestaan. De kippenvangers hadden bovendien geen stickers op hun busjes die aangeven in welk gebied ze werken. Ook waren hun busjes en de gereedschappen niet goed schoongemaakt. Tegen de twee ondernemers bij wie de kippenvangers in dienst waren is proces verbaal opgemaakt. Van de zeven kippenvangers bleken er drie asielzoekers te zijn die niet over de juiste papieren beschikten om in Nederland te mogen werken. Zij worden na verhoor op het politiebureau aan de vreemdelingenpolitie overgedragen.