Actie tegen nazi-site

Het Centrum Informatie Documentatie Israël (CIDI) vraagt binnenkort aandacht voor grensoverschrijdende discriminatie van joden.

Dat heeft R. Naftaniël van het CIDI gisteren gezegd. Aanleiding zijn onder andere foto's van bekende en onbekende Nederlandse joden die op een Amerikaanse website van Nederlandse neonazi's staan. De site is volgens de teksten eigendom van Weerwolf Nederland. De club zegt geen leider en geen leden te hebben. Volgens het CIDI zit de extreemrechtse Nederlandse Volksunie achter de pagina's. Bij het hof in Den Haag loopt al enkele maanden een klacht van het CIDI tegen de genoemde site. Het OM in Den Haag zag echter geen mogelijkheid de Amerikaanse internetprovider aan te pakken. Het CIDI startte daarop een eigen procedure voor het hof om vervolging af te dwingen.