Vlinders met kippenlevers en doperwten

Verse doperwten zijn maar een korte tijd te koop. Het is zo langzamerhand een zeldzame delicatesse waar je snel bij moet zijn. Op de groenten en fruitwijzer, een folder die het Voorlichtingsbureau Groenten en Fruit in samenwerking met het Voedingscentrum maakt, worden ze niet eens meer genoemd! Wees er snel bij en maak dit gerecht voor 2 personen.

Was de kippenlevers en verwijder ongerechtigheden. Laat ze uitlekken. Smelt boter in een koekenpan en voeg de olie toe.

Bak de kippenlevers snel rondom bruin en knapperig. Draai het vuur lager. Schep de levers tijdens het bakken regelmatig om. De baktijd bedraagt circa 7 minuten. Snijd een lever door om te controleren of de binnenkant een roze kleur heeft. Dan zijn de levers klaar. Bestrooi de kippenlevers met zout en versgemalen peper en besprenkel ze met balsamico azijn. Kook intussen de pasta in gezouten water beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook de laatste 3 minuten de doperwten mee. Stort pasta en erwten in een vergiet en laat uitlekken. Doe de pasta in een verwarmde schaal.

Meng de kippenlevers met het braadvocht door de pasta. Strooi salie over dit gerecht voor 2 personen. Eet er bijvoorbeeld een knapperige groene salade bij.