Veronica wil samenwerken met BNN

Het commerciële tv-station Veronica wil samenwerken met de publieke omroep BNN. Dat bevestigen beide tv-bedrijven. Omdat de samenwerking met MTV is stopgezet, raakt Veronica dit najaar haar kabelfrequentie kwijt. De zender was daarom op zoek naar een nieuwe partner. Als het tot een fusie met BNN komt, betekent dat dat Veronica na acht jaar terugkeert in het publieke bestel. Van een overeenkomst is echter nog geen sprake, zegt een BNN-woordvoerster. ,,We bevestigen alleen dat de gesprekken met Veronica op basis van exclusiviteit zullen worden voortgezet. Verder commentaar geven we niet''. Veronica sprak ook met SBS. Dit bedrijf tuigde al eerder de zender V8 op om daar later Veronica te kunnen huisvesten. Dat ging niet door, waarna Veronica met MTV Networks in zee ging. Toen die samenwerking strandde, hoopte SBS op een nieuwe kans. Dat lijkt nu niet door te gaan. BNN ontstond ooit uit Veronica.