Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

Netwerk. Reportage over kindsoldaten in Congo en overlevenden die vertellen over de massaslachtingen met kapmessen. Verder aandacht voor het Europees parlement dat komende week stemt over de declaratieregels voor het reizen van europarlementariërs. Verder een gesprek met ex-Abba-lid Björn over de musical Mama Mia. Ned.1, 20.32-21.02u.

Nova. Onder meer aandacht voor de laatste vlucht van de Franse Concorde en de zonsverduistering morgenochtend om 5.30u. Ned.3, 22.20-23.12u.

PRAATPROGRAMMA

B&W. In deze laatste uitzending van dit seizoen een gesprek met PvdA-leider Wouter Bos. Ned.3, 19.30-20.00u.

Tv-show. Gesprek met de Italiaanse scheidsrechter Collina die in de afgelopen jaren vijf keer werd uitgeroepen tot beste arbiter van de wereld. Verder drie 100-jarigen over hun leven. Ned.2, 21.27-22.30u.

Barend & Van Dorp. Laatste uitzending van het seizoen met Wendy van Dijk en voetballer Pierre van Hooijdonk. Muziek van Beef. RTL4, 22.30-23.30u.

SPORT

Sportpaleis De Jong. Een portret van de inmiddels 75-jarige legendarische wielrenner Frederico Bahamontes. Ned.3, 20.30-20.50u.

Studio sport, vak M. Gesprek met de voorzitter van landskampioen PSV Harry van Raaij. Verder een aandacht voor de atleet Haile Gebrselassie, die zondag op de Fanny Blankers-Koen Games een aanval doet op zijn eigen wereldrecord op de 10.000 meter. Ned.2, 22.45-23.35u.

CONSUMENT & MUZIEK

Keuringsdienst van waarde. Slot van een serie over voedsel behandelt o.a. de betekenissen van biologische pindakaas, biologische kweekzalm en het predikaat `eko'. Ned.3, 21.30-22.00u.

St.Petersburg gala. Het 300-jarig bestaan van St.Petersburg wordt gevierd met een groot muziekgala vanuit het beroemde Mariinsky-theater met o.a. werk van Prokofjef, Tsjaikowsky, Saint-Saens en Moussorgsky. Met o.a. Placido Domingo, Renee Fleming, Olga Borodina en dirigent Valery Gergjev. Ned.3, 23.12-0.58u.

FILM

.Outrageous Fortune (Arthur Hiller, 1987, VS). Eerste volwaardige buddy-film met vrouwen in de hoofdrollen werd een ouderwets vrolijke lachfilm. Ordinaire Bette Midler en tuttige Shelley Long gaan op zoek naar hun gemeenschappelijke, abusievelijk als vermoord beschouwde minnaar en stuiten op keihard spionage-net. Net5, 20.30-22.25u., met reclame.

The Assignment (Christian Duguay, 1997, VS). Verdienstelijke thriller over poging om terrorist Carlos De Jakhals te grazen te nemen. Met Aidan Quinn als diens dubbelganger, Donald Sutherland als de CIA en Ben Kingsley als de Mossad. SBS6, 20.30-22.45u.

.Tequila Sunrise (Robert Towne, 1988, VS). Tweede regie van de scenarist van Chinatown is een aantrekkelijke thriller over de corrumperende vriendschap tussen narcotica-rechercheur Kurt Russell en de steenrijke, al dan niet gewezen heroïnehandelaar Mel Gibson. Michelle Pfeiffer is hun beider ideaal. V8, 20.35-22.40u.

.Awakenings (Penny Marshall, 1990, VS). Salonfähige verfilming van Oliver Sacks' gelijknamige verslag van zijn ervaringen met patiënten wier waakslaap dankzij een Parkinson-medicijn na dertig jaar werd doorbroken. Met Robert De Niro als patiënt Leonard L. en een opmerkelijk ingetogen Robert Williams als de verlegen neuroloog. Net5, 22.25-0.40u.

.Die Siebtelbauern (Stefan Ruzowitzky, 1998, Oostenrijk). Zie tv-vooraf. Canvas, 23.45-1.15u.

Creature from the Black Lagoon (Jack Arnold, 1954, VS). Oorspronkelijk driedimensionaal opgenomen griezelfilm over een in Brazilië aangetroffen, prehistorische kruising tussen man en vis. Net5, 0.40-2.05u., zwart-wit.

The Players Club (Ice Cube, 1998, VS). Debuut van Ice Cube volgt het stramien van Spike Lee's Girl 6 en brengt een aantal werkneemsters van een zwarte stripteaseclub in beeld. BBC1, 2.00-3.35u.

RADIO

Kunststof. Trombonist Ilja Reingoud vertelt over de Thelonious Monk Aaward voor zijn jazzcompositie No Substitute. Hij zal ook nog een kleine demonstratie geven. Radio 1, 19.04-20.00u.

Kamerbreed. Onder anderen een gesprek met Eerste-Kamervoorzitter Gerrit Braks die volgende week de politiek verlaat. Morgen, Radio 1, 11.04-12.00u.