San Antonio Spurs dankzij eindsprint in basketbalfinale

San Antonio Spurs heeft voor de tweede keer binnen vier jaar de finale van de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie (NBA) bereikt. De kampioen van 1999 versloeg vannacht Dallas Mavericks met 90-78. Daarmee kwam de eindstand in de best-of-seven-serie van de Western Conference op 4-2. De Spurs spelen in de NBA-finale, die woensdag 4 juni in San Antonio begint, tegen New Jersey Nets. De kampioen van de Eastern Conference won eerder met 4-0 van Detroit Pistons. Dallas had in het derde kwart nog een voorsprong van vijftien punten. Met het inbrengen van de 37-jarige routinier Steve Kerr, die al vier NBA-titels won, deed coach Popovich een gouden greep. Kerr leidde de Spurs met twaalf punten in dertien minuten (vier driepunters) naar de finale. Dallas, voor het derde opeenvolgende duel zonder de Duitse sterspeler Nowitzki (knieblessure), incasseerde in het laatste kwart 23 punten op rij. Van 71-58 werd het 71-81, mede door schoten van Stephen Jackson (24 punten) en Tim Duncan (18). Daarna speelden de Spurs een gewonnen wedstrijd.