Roman `Nooit meer slapen' van Hermans verfilmd

Nooit meer slapen van Willem Frederik Hermans wordt verfilmd. Producent Egmond Film heeft de rechten van de roman gekocht. Gerrard Verhage gaat het project regisseren. Eerder maakte Verhage films als Dichter op de Zeedijk, naar het boek van Kees van Beijnum, en De Dominee, het levensverhaal van de crimineel Klaas Bruinsma. Verhage schrijft op dit moment met producent Hans de Wolf aan een script. De opnames staan gepland voor zomer. Nooit meer slapen (1966) is het verhaal van een jonge Nederlandse geoloog die in het moerassige noorden van Noorwegen hoopt een belangrijke ontdekking te doen over een meteoriet. Nooit meer slapen is het eerste boek in dertig jaar tijd dat van Hermans verfilmd wordt. Fons Rademakers regisseerde in 1963 de film naar Hermans' roman De donkere kamer van Damocles, onder de titel Als twee druppels water. Deze film wordt echter op last van financier Freddy Heineken vrijwel nooit vertoond. Heineken had een relatie met de hoofdrolspeelster.