De Mol zit voor 10 procent in Versatel

Media-ondernemer John de Mol heeft in het telecombedrijf Versatel een belang van 10,1 procent opgebouwd. Dit blijkt uit een melding van de financiële toezichthouder AFM. In januari meldde De Mol al over een belang van 5 procent te beschikken.

Bij de melding verklaarde een woordvoerder van zijn beleggingsmaatschappij Talpa Capital al dat de aandelen van Versatel geen strategische waarde hebben voor De Mol. Het enige doel was destijds om van de veronderstelde onderwaarde gebruik te maken. Tegelijk werd toen gezegd dat De Mol geen verdere uitbreiding van zijn belang in Versatel nastreefde.

Sinds begin januari is de koers van het aandeel Versatel gestegen van 29 cent tot 91 cent aan het begin van vanmiddag. Het telecombedrijf stond vorig jaar aan de rand van de afgrond door een schuldenlast van euro 1,7 mrd. Na een financiële reorganisatie heeft het bedrijf geen grote schulden meer.

Naast zijn belang in Versatel beschikt John de Mol verder nog over substantiële belangen in de autofariek Spyker, in de voetbalclub Manchester United en is hij volledig eigenaar van de radiostations Radio Noordzee en Radio 10 FM. Begin 2000 kocht de Spaanse telecomreus Telefonica het amusementsbedrijf Endemol, waarvan De Mol een kwart bezat, voor 5,5 miljard euro.