Braziliaanse voetbaltraining!

Een aantal jongens van de Haagse voetbalclub Quick zijn in de mei-vakantie op voetbalstage in Brazilië geweest. Ze werden een week lang iedere dag getraind door professionele trainers van voetbalclub Santos (vergelijkbaar met Ajax of Feyenoord). Ook hebben zij drie wedstrijden tegen Braziliaanse jongens gespeeld.

Het ging zo:

We komen aan en ik denk: `wat zal er gebeuren?' Zijn de Brazilianen goed, zijn ze slecht? Zijn ze tactisch goed of handig met de bal? Het begint al met een superlange warming-up. Dan begint het echte werk. Je moet een partner opzoeken. Een half uur lang een oefening. De één gooit de bal en de ander moet de bal op kleine afstand terugschieten in zijn handen. Daarna wisselen. Dan niet in één keer terugschieten, maar eerst de bal op de knie aannemen, op je voet laten vallen en terugschieten. In een wedstrijd zijn de Brazilianen snel, maar ze gaan ook gemakkelijk liggen. Twee wedstrijden gelijkspel, één verloren. Ik heb een hoop geleerd.

Eigen nieuws van Thomas van Oorschot, 12 jaar, Den Haag