Zaak over voorkennis bij rechter

Na voormalig Philips-topman Cor Boonstra staat volgende week opnieuw een voormalig bestuurder terecht voor handel met voorkennis. Het openbaar ministerie verdenkt voormalig directeur J.R. van het Rotterdamse beursgenoteerde vastgoedfonds Groothandelsgebouwen van het verkopen van aandelen vlak voordat bekend werd dat hij ontslagen zou worden.

Het openbaar ministerie verdenkt J.R. ervan dat hij op de hoogte was van het voornemen van de commissarissen om hem te ontslaan. Zij zouden twijfelen aan de integriteit van J.R. en aan ,,het zakelijke karakter van diverse overeenkomsten'' die J.R. namens de vennootschap had afgesloten.

Op de dag dat zijn vertrek werd aangekondigd verkocht J.R. voor circa 30.000 euro aandelen in Groothandelsgebouwen. Toezichthouder Autoriteit Financiële Markten deed al in het eerste kwartaal van 2000 aangifte tegen de voormalig directeur van Groothandelsgebouwen. Een woordvoerder van Justitie kon vanochtend niet aangeven waardoor de zaak al meer dan drie jaar bij OM ligt.