Wielrenner Roux krijgt schorsing van vier jaar

Het internationaal sporttribunaal TAS heeft de Franse wielrenner Laurent Roux voor vier jaar geschorst. De straf is gisteren ingegaan. Roux werd vorig jaar april betrapt op gebruik van amfetaminen. Volgens het tribunaal in Lausanne is de hoge straf een gevolg van zijn tweede overtreding van de dopingreglementen. Drie jaar geleden viel de wielrenner ook al eens door mand bij een dopingcontrole. Roux (30) leverde vorig jaar een positieve controle af bij de start van de Ronde van de Vendée op 27 april. Zowel bij de eerste controle als bij contra-expertise werden sporen van amfetaminen aangetroffen. De Franse wielerbond sprak destijds geen straf uit, omdat de controle door een internationale instantie op Frans grondgebied werd uitgevoerd. De zaak belandde uiteindelijk bij het sporttribunaal in Lausanne.